Végtörlesztés: a Fundamenta leállította akcióját

A nagy hangon végtörlesztést ígérő takarékszövetkezetek után a jelek szerint a Fundamenta-Lakáskassza is kezd kifogyni a pénzből.
Nagy László Nándor, 2011. október 20. csütörtök, 17:54
Fotó: Napi.hu

A társaság bejelentette, hogy mától már nem fogad be új lakáshitel kiváltásra igényelhető áthidaló kölcsönigényt. A társaság a tavalyi évi 12 milliárd forintos hitelkihelyezést két és félszeresére kívánta növelni, ám az elmúlt hetekben ötszörös-hatszoros hitelfelvételi igény jelentkezett ügyfeleik részéről, aminek következtében a tervezett 30-32 milliárd forint helyett 40-45 milliárd forintnyi hitelállománnyal zár majd év végén a Fundamenta.

A megnövekedett hiteligény ráadásul 4-5 havi munkának megfelelő plusz feldolgozási tevékenységet generált - miközben a végtörlesztési törvény szigorú határokat szab. A fentiek nyomán a társaság visszatér elsődleges tevékenységéhez, a lakás-előtakarékossági betétek gyűjtéséhez, s az ehhez kapcsolódó lakáskölcsönök nyújtásához - szól a társaság közleménye.

Az MTI megkeresésére a lakástakarék-pénztár közölte: a már folyamatban lévő értékbecsléssel rendelkező ügyfelekre a felfüggesztés nem vonatkozik. Az intézkedésről a Fundamenta ügyviteli kapacitásai maximális kihasználtsága miatt döntött. A normál ügymenethez képest ugyanis az utolsó négy hétben ötszörös-hatszoros hitelfelvételi igény jelentkezett, ami 4-5 havi plusz feldolgozási tevékenységet generált.

Megjegyzik azt is, hogy végtörlesztési lehetőség miatt az eredetileg tervezett idei hitelkihelyezés 30-32 milliárd forinttal szemben várhatóan 40-45 milliárd forint lesz, a megelőző évinek három és félszerese. A lakáskölcsönök folyósítását korlátozás nélkül tovább folytatják, a fentiek kizárólag a lakáshitelek kiváltására igényelhető áthidaló és azonnali áthidaló kölcsönökre vonatkoznak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

darthwader, 2011.11.05 10:31

Nem is baj, személyes rossz tapasztalatom alapján a fundamentát mindenkinek célszerű elkerülni... lassú,drága és arrogáns banda...

Nézd meg a díj hírdetményüket, nem is gondolnád mi mindenért felszámolnak díjakat. Pusztán a számlanyitással (30-80E Ft ) az éves állami jóváírás felét vagy egészét bukod, míg OTP vagy ERSTEnél nem.
Aztán a folyósításkori költségekkel meg bukod a maradék állami támogatást..pl 30e Ft csak az utalás!! vicc!!

Óvakodj a fundamentától!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Marosy, 2011.10.20 22:35

Érdekes, a Fundamenta átvállalja magára a zűrt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html