Az ország 91. és 92. McDonald's éttermei zöldmezős beruházásként, 2,2 milliárd forint összértékű fejlesztés eredményeként valósultak meg. Az építkezés az autópálya Mosoni pihenőrésze eddig kihasználatlan területein folyt. Az új éttermek és a 0-24 órában működő McDrive-ok a legújabb trendek szerinti McDonald's-megjelenést kapták - közölte a cég.

Az akadálymentesített vendégtér a "bécsi" oldalon, két szinten 273 négyzetmétert foglal el, és 176 ülőhellyel rendelkezik. A "budapesti" oldal lobby tere pedig 183 négyzetméteres, 122 ülőhellyel. A mindkét étterem mellett kialakított teraszokon további 32-32 vendég tud helyet foglalni.

A közlemény szerint a fenntarthatóság érdekében jelentős beruházások történtek, így a most nyíló éttermek a legzöldebb hazai McDonald's egységek közé tartoznak majd.

A két egységben közel 200 főt foglalkoztatnak majd, az üzemeltető a dolgozók számára meghatározott menetrend szerint, külön buszjáratot biztosít.

Scheer Sándor, a McDonald's magyarországi Developmental Licensee partnere, tavaly ősszel ismertette a hazai McDonald's étteremhálózat fejlesztésére és bővítésére vonatkozó nagyszabású terveit, melyben a házhozszállítási szolgáltatás országossá bővítése mellett kiemelt szerepet kapott a meglévő éttermek "Jövő Élménye" koncepció szerinti modernizálása, valamint a hálózat bővítése. A fejlesztések és beruházások a tervek szerint meg is kezdődtek, és az elmúlt hónapokban, a veszélyhelyzet idején sem álltak meg.