Kétmilliárdból bővül a hazai McDonald's-hálózat

Az M1-es autópálya két oldalán, több mint kétmilliárd forintos beruházással két új McDonald’s étterem épült. A Bécs felé vezető oldalon, a Moson Pihenő területén (162-es kilométernél) elhelyezkedő egység a mai nappal nyitotta meg kapuit, míg a Budapest felé vezető oldalon szeptember 14-től várják a vendégeket.
Szepesi Anita, 2020. szeptember 8. kedd, 18:47
Fotó: Pixabay

Az ország 91. és 92. McDonald's éttermei zöldmezős beruházásként, 2,2 milliárd forint összértékű fejlesztés eredményeként valósultak meg. Az építkezés az autópálya Mosoni pihenőrésze eddig kihasználatlan területein folyt. Az új éttermek és a 0-24 órában működő McDrive-ok a legújabb trendek szerinti McDonald's-megjelenést kapták - közölte a cég.

Az akadálymentesített vendégtér a "bécsi" oldalon, két szinten 273 négyzetmétert foglal el, és 176 ülőhellyel rendelkezik. A "budapesti" oldal lobby tere pedig 183 négyzetméteres, 122 ülőhellyel. A mindkét étterem mellett kialakított teraszokon további 32-32 vendég tud helyet foglalni.

A közlemény szerint a fenntarthatóság érdekében jelentős beruházások történtek, így a most nyíló éttermek a legzöldebb hazai McDonald's egységek közé tartoznak majd.

A két egységben közel 200 főt foglalkoztatnak majd, az üzemeltető a dolgozók számára meghatározott menetrend szerint, külön buszjáratot biztosít.

Scheer Sándor, a McDonald's magyarországi Developmental Licensee partnere, tavaly ősszel ismertette a hazai McDonald's étteremhálózat fejlesztésére és bővítésére vonatkozó nagyszabású terveit, melyben a házhozszállítási szolgáltatás országossá bővítése mellett kiemelt szerepet kapott a meglévő éttermek "Jövő Élménye" koncepció szerinti modernizálása, valamint a hálózat bővítése. A fejlesztések és beruházások a tervek szerint meg is kezdődtek, és az elmúlt hónapokban, a veszélyhelyzet idején sem álltak meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK