Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Továbbra is vérhiánnyal küzd az Országos Vérellátó Szolgálat, ezért a Magyar Vöröskereszt és a Friends OFF Bár közös kocsmavéradást szervez karácsony előtt. A Magyar Vöröskereszt tapasztalatai alapján egy átlagos napon általában 1600-1800-an adnak vért, a december-januári hónapokban pedig még kevesebben mennek el a hideg és a sokakat érintő téli megbetegedések miatt, valamint főként azért, mert a véradók is a megérdemelt szabadságukat töltik - kezdik a bejelentésről szóló közleményt.

Az esemény célja, hogy hosszú távon is segítséget nyújtson a Vöröskeresztnek: a kocsmákban egy új, fiatalabb közönséget akarnak megszólítani, hogy rendszeres véradókká váljanak. A résztvevők italkupont kapnak jutalmul, amit akár rögtön a véradás után beválthatnak. A sorozat első kocsmavéradását december 15-én tartják az Erzsébet körúton, a FriendsOFF Bárban, ahol 15 órától 19 óráig adhatnak vért az önkéntesek, de a szervezők más kocsmákkal és szórakozóhelyekkel is nyitottak az együttműködésre a későbbiekben.

"Az eseménnyel az a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a véradás fontosságára, ösztönözzük a szórakozóhelyeket hasonló társadalmi szerepvállalásra és buzdítsuk a fiatalokat a véradásra. A csapatunk nevében is arra kérünk mindenkit, hogy ha teheti, csatlakozzon a mozgalmunkhoz, támogatva ezzel is a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat munkáját" - mondta el a szervezők részéről Sallai György, az egyik ötletgazda.

Az eseményről itt találja meg a részleteket.