Veresegyházán 140 embert küldenek el

Az amerikai GE Power a veresegyházi gyára dolgozóinak közel 8 százalékát tervezi elküldeni, mert csökkennek az erőmű- és erőmű szerviz üzletágának megrendelései - írta a vg.hu.
Domokos Erika, 2017. december 7. csütörtök, 18:07
Fotó: Napi.hu

Közel 140 munkavállalót érintő leépítést tervez a gázturbinákra épülő kis- és közepes teljesítményű erőműveket gyártó veresegyházi gyárában az amerikai GE Power - írta a gyár igazgatójára, Lencsés Gergőre hivatkozva a vg.hu.

A karcsúsítást az kényszeríti ki, hogy világszerte esik vagy stagnál a GE Power termékeinek és szolgáltatásainak kereslete.

A Világgazdaság értesülése szerint az elbocsátások döntő része a veresegyházi telephelyet érinti, de néhány főtől a százhalombattai és a budapesti egységénél is megválik a társaság. A tervezett leépítés a GE összes magyarországi alkalmazottjának az egy százalékát érinti.

A General Electric (GE) világszerte 12 ezer dolgozót bocsát el gyáraiból. A több ezer fős leépítést novemberben jelentette be John Flannery, a GE vezérigazgatója, mert szűkítik a multinacionális, technológiai és szolgáltatási vállalat tevékenységét. Három területre, a repüléstechnikára, az energetikára és az egészségügyre összpontosítanak, amelyekben erős technológiai alapokkal és kiterjedt ügyfélhálózattal rendelkeznek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.12.08 09:24

A lámpagyártástól is megválnak, így Nagykanizsának is annyi, hacsak nem veszi meg egy másik cég. A korábbi vezérek Welch és Immelt alatt a GE egy elnehezedett, és átláthatatlan dinoszaurusszá növekedett. Az utóbbi időben mintegy 100 milliárd $-t vesztett az értékéből. Sokakat ki fognak rúgni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html