Verik a kalauzokat - mit lép a MÁV?

Megszaporodtak a kalauzok elleni támadások a vasúton, legutóbb Tárnoknál és Dunakeszinél vertek meg jegykezelőt a jegy nélkül utazók - hangzott el az RTL Klub Híradóban.
Domokos Erika, 2018. május 20. vasárnap, 18:41
Fotó: Napi.hu

Három napon belül kétszer támadtak meg kalauzokat. Legutóbb ököllel ütöttek szájon egy jegyvizsgálót az egyik vonaton. Csütörtökön pedig Tárnokon vertek meg egy kalauzt - számolt be az RTL Klub.

A közelmúltban csak Pest környékén hússzor ért támadás jegyellenőröket.

A MÁV-csoport arról tájékoztatta a híradót, hogy testkamarákat kapnak a kalauzok, ezek bevezetése a tesztidőszak után 2018-ban várható a budapesti agglomerációban.

A vasúttársaság korábbi közleménye szerint a MÁV-Start augusztusban döntött úgy, hogy 25 önkéntes jegyvizsgáló segítségével testkamerákat fognak tesztelni, mivel sok szóbeli inzultus és fizikai atrocitás éri a munkájukat végző jegyvizsgálókat. A legforgalmasabb budapesti elővárosi vonalakon vetik be a kamerákat.

A kép forrása: Katona Vanda/Napi.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Luftschutzbunker_Zwei, 2018.05.21 13:55

A megvert kalauzok azzal vigasztalódhatnak, hogy nem a migránsok verték meg őket. Azoktól megvédte őket a fődakota, aki egyben rendet is tett két hét alatt.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html