Az asszony 2019 februárjában kilátástalannak ítélt anyagi helyzete miatt akart véget vetni az életének, ezért úgy döntött, hogy a vonat elé veti magát.

Elhatározásának megfelelően a Szombathely-Pécs vasútvonal Somogy megyei szakaszán, az egyik vasút átjáróhoz biciklizett, majd a tilos jelzés és a vonat hangjelzése ellenére a vasúti pályára feküdt. A menetrend szerint közlekedő személyvonat vezetője észlelte a vádlottat, ezért a 60 km/h órával közlekedő szerelvényt vészfékezte, ennek ellenére a mozdony a pályakotró lemezével az asszonynak ütközött, és őt a pályatest mellé lökte - közölte az ügyészség.

Miután megállította a szerelvényt, a mozdonyvezető a balesetet hatóságoknak bejelentette és a vádlott segítségére sietett, akinek súlyos sérülései - így többek között sorozatbordatörése - keletkezett, melyekből azóta felépült.

A vádlott magatartásával bűncselekményt valósított meg, mert azzal, hogy a vasúti szerelvényt vészfékezésre kényszerítette, a vonaton utazók életét, testi épségét veszélyeztette, ugyanis a nagy tömege miatt nehezen és jelentős tehetetlenségi erő mellett vészfékezhető vasúti szerelvényben az utasok komoly sérüléseket is szerezhettek volna.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt.