Veszélyben a gyerekek? Botrányos lett az ellenőrzések végeredménye

A hazai kalandparkok fele megbukott a fogyasztóvédelmi ellenőrzésen, 203 eszközből 110 nem felelt fel az előírásoknak – közölte a fejlesztési minisztérium.
Napi.hu, 2016. június 15. szerda, 12:07
Fotó: Napi.hu

A vizsgált 82 kalandparkból 46-nál találtak valamilyen problémát a szakemberek, a hibák pedig szerteágazóak voltak. Sok esetben például az üzemeltetők nem tudták bemutatni a berendezések megfelelőségi tanúsítványát, több eszköz érvényessége lejárt.

A berendezéseken nem minden esetben tüntették fel a biztonságos használat szempontjából lényeges információkat, így előfordult, hogy a terhelhetőséget sem.

A vizsgálat szerint a legnagyobb biztonsági kockázatot az újonnan létesített parkok és újonnan telepített eszközök tanúsításának hiánya jelenti. Az ellenőrzés hatására olyan eset is előfordult, hogy az üzemeltető önként felfüggesztette a tevékenységet, és a hiányosságok pótlásáig bezárta a parkot.

Általános tapasztalat, hogy a korábban már ellenőrzött üzemeltető cégek sokkal inkább odafigyelnek a követelmények és a rájuk vonatkozó szabályok betartására - kommentálta az eredményt Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Pegazus_a_borbarat, 2016.06.15 19:57

Amikor a brüsszeli bohóc-csapat és a hazai mutyibanda - valamilyen okból - kalandparkok százainak építésében találja meg az együttműködés fényes jövőjét, akkor az ilyen létesítményeket jobb messziről elkerülni...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html