Veszélyes gyerekjátékok kerültek forgalomba! Mutatjuk a képeket!

Az erősen duzzadó anyagból készült játékok fokozott veszélyt jelentenek a gyermekek számára, ha azokat lenyelik, ugyanis a játék anyagának túlzott megduzzadása bélelzáródást és fulladást okozhat – írja szerdai közleményében a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.
Napi.hu, 2014. szeptember 17. szerda, 08:21
Fotó: Napi.hu

A Mechanikai és Villamos Laboratóriumhoz összesen 14 fajta, duzzadó anyagból készült játék került be vizsgálatra. Az esetlegesen szükséges forgatónyomaték, vagy húzóvizsgálatot követően megvizsgálták, hogy keletkezett-e olyan kis alkatrész, amelyet a kisgyermek a szájába tud venni. A

Az eredmények alapján elmondható, hogy a 14 közül 9 (64 százalék) esetében a termék vagy tartalmazott ilyen kis alkatrészt, vagy a vizsgálatok során keletkezett ilyen. Ezek után a kis alkatrészek vizsgálatán nem megfelelő termékeket a duzzadó anyagok vizsgálatának vetették alá, mely során mind a 9 fajta esetében a termék 50 százalékánál nagyobb mértékben növekedett meg.

Forrás: NFH

A Mechanikai és Villamos Laboratóriumhoz vizsgálatra beérkezett 14 fajta játékból 9 (64 százalék) fulladás és bélelzáródás súlyos kockázatát jelenti a gyermekek részére.


Forrás: NFH

Forrás: NFH

HOZZÁSZÓLÁSOK