Az ügyet befogadta a rendőrség, és eljárás indult. Meghallgatták Brücknert is, akit arra akart kötelezni az ügyészség, hogy nevezze meg az információ forrását. Az újságíró erre nem emlékezett, mivel lassan két éves cikkről volt szó, amihez ráadásul tucatnyi emberrel beszélt, de azt is mondta, ha tudomása lenne róla sem árulná el. A bíróság elsőfokon azt állapította meg, hogy a sajtó függetlensége, zavartalan működése fontosabb szempont, mint amit a vád megfogalmazott.

A jegybank nem tagadta a megírt információ valódiságát, helyette azzal érvelt, hogy az újságíró bankpánikot, sőt az ország pénzügyi stabilitását kockáztatta annak megosztásával. Magyarul nem az a gond, ha a magyar állam rossz üzletet kötött a 17 milliárdért felvásárolt MKB-val, hanem ha valaki ezt megírja.

A csütörtökön megjelent Figyelő szerint vége a történetnek: a Fővárosi Törvényszék december 21-én hozott ítéletet, és ez jogerősen kimondja: hiába az ügyészség és a jegybank összefogása, Brücknert jogerősen nem kötelezhetik forrásainak felfedésére - írta a portál.