Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. által csatornahálózat- és szennyvíztisztító telep fejlesztésére kiírt tenderek közül a 8,9 milliárdost elbukta, viszont a 2,7 milliárdost megnyerte Mészáros Lőrinc cége - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

Az első tender Észak- és Közép-Dunántúlra szólt és 16 települést, köztük Balatonalmádit, Csopakot, Berhidát és Bonyhádot érintette. Ezt a Colas Alterra Zrt. nyerte, a becsült 6,7 milliárddal szemben 8,9 milliárd forinttal. A szerződést vele december 13-án kötötte meg az NFP.

Indult még ezen a tenderen, de nem nyert a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., együtt az  EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft.-vel. Egyedül indult a Swietelsky Magyarország Kft., valamint a Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt.

A másik közbeszerzés az Észak-Magyarországi szennyvízelvezetés és -kezelés fejlesztését szolgálta. Ebben Csömör, Pétervására, Bükkszenterzsébet és további 10 település érintett. Ezt a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft. nyerte, 2,7 milliárd forinttal. Erre december 19-én szerződött az NFP.

Ennek a tendernek három vesztese volt, ezek a következők: Hódút Kft., Swietelsky Magyarország Kft. és a Penta Általános Építőipari Kft.

Mindkét projekt ellenértékét az EU fizeti, a Környezeti és Energetikai Hatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében.