Vételre ajánlották a Zwack részvényeit

Az elmúlt években a befektetők teljesen elfeledkeztek a Zwack részvényeiről.
NAPI Online, 2008. február 26. kedd, 09:45
Fotó:

Még a folyamatosan növekvő osztalékfizetés sem keltette fel a piaci szereplők figyelmét - állítják a Cashline elemzői akik hosszú távú vételre javasolják a papírt.

A Zwack legfrissebb, harmadik negyedéves gyorsjelentése (a társaság üzleti éve április 1-én kezdődik, így a 2007 október-decemberi periódus a harmadik negyedévnek felel meg) több, nagyon fontos tényezőre is ráirányítja a figyelmet. A társaságnál 2005-ben lezárult egy korszerűsítési és kapacitás-bővítési program, amelynek nyomán jelentősen csökkent a Zwack beruházás-igénye (CAPEX), és ez várhatóan a következő években is relatíve alacsony marad. Ennek révén egyébként jelentős kapacitástartalékkal rendelkezik a társaság, ami az egy részvényre jutó szabad készpénzáram növekedését vetítheti előre, amelyet még a javuló működési hatékonyság (alacsonyabb működőtőke-igény) is segít.

Némi kiábrándulást okozott a piaci szereplők körében, hogy a Zwack 2008. februári gyorsjelentése sem tükrözött érdemi előrelépést az amerikai terjeszkedési történet kapcsán. A legfrissebb álláspont szerint a társaság két államban folytatja kutatási tevékenységét, így az amerikai terjeszkedés akár 1-2 évig is húzódhat. Valamelyest kompenzálhatja a befektetőket ugyanakkor a folyamatosan javuló szabadkészpénz-termelő képesség (free cash flow), ami teret engedhet a korábbiaknál nagyobb ütemű osztaléknövelésnek. Ezt azonban fékezheti a menedzsment és a társaság fő tulajdonosainak hagyományosan konzervatív hozzáállása.

A 2006/07-es év eredményéből a társaság 1,000 forintos részvényenkénti osztalékot fizetett, amely a várakozásunk szerint 1,050 forint lehet a 2007/08-as (aktuális év) után. Ugyanakkor figyelembe véve a társaság impozáns készpénztermelő képességét (a 2007/08-as év egy részvényre jutó szabad készpénzáram több mint 1,500 forint lehet részvényenként), a menedzsment akár az 1,100 forintos osztalék kifizetését is fontolóra veheti. Ez az összeg 10%-os bővülést tükrözne a megelőző évhez képest, és jelzésértékű lenne a menedzsment részéről abban a tekintetben, hogy a növekvő készpénztermelő képesség az osztalékfizetésben is hasonló tendenciákat eredményez.

A szektortársak előretekintő P/E, valamint EV/EBITDA alapú mutatóit alapul véve, valamint egy 15%-os diszkontot alkalmazva (a lényegesen kisebb működési méret és az alacsony likviditás miatt) a Zwack részvényeinek fair értéke 22,083 forint, amely 46%-os felértékelődési potenciált tükröz. Ugyanakkor szimplán a működésből kiindulva (a várható szabad készpénzáramot figyelembe véve) a Zwack részvényekre 22,182 forintos fair érték adódik. Ez az érték 47%-al múlja felül az aktuális piaci árfolyamot. A fentiek tekintetében a Cashline elemzői hosszú távra vonatkozóan vétel ajánlást fogalmaztak meg a Zwack részvényeire vonatkozóan.

HOZZÁSZÓLÁSOK