Vett novemberi MÁV-, HÉV-, Volán-bérletet? Visszaválthatja

A 2020. november 11-én hatályba lépett járványügyi intézkedésekkel összefüggésben a MÁV-Start, a MÁV-HÉV és a Volánbusz a novemberben érvényes dolgozói és diákbérletek visszaváltásakor nem számítanak fel kezelési költséget - közölte a MÁV pénteken az MTI-vel.
Domokos Erika, 2020. november 13. péntek, 17:23
Fotó: Napi.hu

A november 11-ét megelőzően vásárolt, és november 11-i vagy az utáni kezdő érvényességű 30 napos bérletek árának 100 százalékát visszatérítik kezelési költség felszámítása nélkül, ha az igényt november 18-ig benyújtják.

A november 11. előtt kezdődő érvényességű és a visszatérítési igény benyújtásakor még legalább 15 napig érvényes 30 napos bérletek árának 50 százalékos visszatérítése esetén sem számolnak fel kezelési költséget.

A MÁV-Start esetében a jegypénztárakban, automatákban vagy az Elvirán vásárolt, papíralapú bérletek esetében az utasok a pénztáraknál, az ügyfélszolgálatokon személyesen, vagy levélben - MÁV-Start Zrt. Ügyfélszolgálat 1426 Budapest, Pf.: 56. - nyújthatják be a visszatérítési kérelmet.

A bérlet értékét minden esetben a megadott számlaszámra utalja vissza a vasúttársaság.

A MÁV applikáción megváltott bérletek esetében az utasok elektronikus úton - az utas nevét és a bérletszámot az eszrevetel@mav-start.hu címre megküldve - nyújthatják be a visszatérítési kérelmüket, ez esetben a visszatérítés a vásárláskor használt kártyához kapcsolódó bankszámlára történik - írják a közleményben.

A MÁV-HÉV esetében a MÁV applikáción keresztül megváltott bérleteknél az utasok elektronikus úton - az utas nevét és a bérletszámot az eszrevetel@mav-start.hu címre megküldve - nyújthatják be a visszatérítési kérelmet, ez esetben is a vásárláskor használt kártyához kapcsolódó bankszámlára történik a visszatérítés. Minden egyéb formában megvásárolt bérlet visszatérítését a bkk@bkk.hu címen keresztül tudják intézni az utasok - tájékoztatott a MÁV.

A Volánbusznál a bérletjegyek visszaváltására - a vásárlás módjától függetlenül - pénztárakban van lehetőség. Pénztári visszaváltás esetén a bérlet tulajdonosának be kell mutatnia a személyi igazolványát vagy a diákigazolványát.

A pénztárakban lehet benyújtani az online megváltott és kinyomtatott bérletekre vonatkozó visszaváltási igényeket is. Az online megváltott, de ki nem nyomtatott bérletek visszaváltását a https://www.volanbusz.hu/hu/jegy-es-berlet/online-jegyvasarlas/visszavaltas linken lehet kezdeményezni a 'Vásárolt Bérletek Jegyzéke' megküldésével.

A visszaváltás az online megváltott bérlet esetében a banki tranzakció visszafordításával történik, így mindenképpen annak a bankszámlának a tulajdonosa kapja vissza az összeget, aki megváltotta a bérletet.

A mobilon vásárolt Volánbusz bérletet az érvényesség kezdete előtt az alkalmazásban lehet visszaváltani. Érvényességi időn belül az internetes@volanbusz.hu elérhetőségen kell jelezni a visszaváltási igényt - közölte a MÁV.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

toferi41@freemail.hu, 2020.11.13 20:43

Szolnokon sajnos nem úgy gondolják, hogy a november havi parkolási bérlet árát vissza kellene szolgáltatni, adni a vásárlóknak, mert álláspontjuk szerint a visszakövetelésnek ,a visszafizetésnek nincs jogalapja!Az ingyenes parkolást november 4.-én jelentették be.Ekkor még az autósok, akik előzőleg bérletet váltottak ,még az októberi bérlettel parkolhattak, mert az október 5.-ig volt felhasználható.A bérletet váltók nagy része a parkolási rendelet alapján már előre megváltották a november havi parkolási bérletet, mint kiderült feleslegesen mert november 4.-től a parkolás országosan ingyenessé vált.
ltotta a nove,mber havi bérletet, amikor kiderült hogy feleslegesen , mert november hónapban a parkolás országosan ingyenessé vált.Ezek után a parkolást végző cég, az NHSZ Szolnok Kft vezetője kijelentette, hogy nincs jogalap a feleslegesen megváltott, és egyszer sem használt díj visszaadására.Ezek szerint arra van jogalap, hogy olyan szolgáltatások után tévesen befizetett díjat ellenszolgáltatás nélkül megtartsa
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html