Vezércsere a Magyar Közútnál

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter 2015. december 1-jei hatállyal Nemes-Nagy Tibort nevezte ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. élére Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár javaslatára - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI-vel.
Inforádió, MTI, 2015. december 17. csütörtök, 18:09
Fotó: Napi.hu

Nemes-Nagy Tibor az NFM Gépjármű-közlekedési és vasúti főosztályának főtanácsadójaként dolgozott, korábban a Külgazdasági és Külügyminisztérium osztályvezetője volt, valamint a Magyar Triatlon Szövetség megbízott főtitkára - írták.

Tasó László szerint a tárca az állami közútkezelőtől szervezettebb munkavégzést követel meg. Csak az elkerülhetetlen, feltétlenül indokolt mértékű közlekedési korlátozás, forgalomlassítás fogadható el, amelyet minden alkalommal ellenőriztetni fog. Az államtitkára arról is beszámolt, hogy a fennakadások, torlódások csökkentése érdekében minden olyan esetben, amikor lehetséges, kötelező lesz az éjszakai munkavégzés.

Tasó László arról is tájékoztatta a Magyar Közútkezelőt, hogy az NFM öt évre szóló finanszírozási megállapodás megkötését kezdeményezi - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK