Új vezérigazgatót kapott a Commerzbank

Andreas D. Schwung veszi át a magyarországi Commerzbank Zrt. elnök-vezérigazgatói pozícióját. A bankár Klaus Windheusert váltja ezen a poszton, aki a Commerzbank csoporttól több mint 30 év után válik meg.
Herman Bernadett, 2020. január 14. kedd, 16:43
Fotó: Commerzbank Zrt

2020. január 14-étől Andreas D. Schwung (57) veszi át a magyarországi Commerzbank Zrt. elnök-vezérigazgatói pozícióját. Feladata a magyarországi vállalati ügyfelek kiszolgálására fókuszáló Commerzbank Zrt. tevékenységének további fejlesztése lesz.

Andreas D. Schwung a Commerzbanknál 1982 óta dolgozik - szakmai pályafutása során a vállalati üzletág legkülönbözőbb munkaköreit töltötte be Németországban és más országokban. A Németországban, New Yorkban, Moszkvában, Sanghajban és Tokióban töltött évek után legutóbb Madridban a Commerzbank AG Iberia Spanyolországért és Portugáliáért felelős vezérigazgatói tisztségét viselte.

Elődje, Klaus Windheuser a Sparkasse Bremen takarékpénztárnál lesz az igazgatóság vállalati ügyfelekért és treasury üzletágért felelős tagja. A Commerzbank 1993 óta van jelen Magyarországon. A bank a budapesti központon kívül három vidéki városban, Győrben, Kecskeméten és Miskolcon fogadja ügyfeleit.

HOZZÁSZÓLÁSOK