Eldőlt az adócsalásért elítélt Hajdú Péter jövője

Közel 300 millió forintot befizetett, így megtérítette a cége által okozott kárt Hajdú Péter műsorvezető-producer, akit a bíróság tegnap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt költségvetési csalás miatt. Nem tiltottak el a cégvezetéstől és a közügyektől, így maradhatok vezérigazgató - mondta Hajdú a Blikknek. Mészáros Lőrinc volt feleségének tévétársasága is azt közölte a Media1 portállal, hogy a közismert műsorvezető marad a vezérigazgató.
Domokos Erika, 2020. december 8. kedd, 15:43
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Hajdú Péter és két társa ellen nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt indult büntetőeljárás. Az eljárás hétfőn megegyezéssel zárult, Hajdú megtérítette a kárt, őt a bíróság 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte - 4 év próbaidőre felfüggesztve-, valamint 5 millió forint pénzbüntetésre.

A vádirat benyújtása előtt megtérítette a kárt, ezért nem tiltották el a közügyek gyakorlásától az előzetes mentesítést is kapott Hajdú Pétert, így továbbra is ő maradhat a Life TV-t és az Ozone TV-t működtető Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója - értesült a Blikk.

A Media1 portál megkereste Mészáros Lőrinc volt feleségének tévétársaságát, ahol szintén azt közölték, hogy Hajdú marad a Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója.

"Nehéz időszakon vagyok túl, hibáztam, az ítéletet pedig tudomásul vettem. Az év elején befizettem a közel 300 millió forintot, mind egy fillérig megtérítettem a kárt, ezzel pedig lezártnak tekintem az ügyet. Nem tiltottak el a cégvezetéstől és a közügyektől, így maradhatok vezérigazgató. A büntetést, amely 5 millió forint, pedig azonnal befizetem, ha megérkezik a csekk - mondta Hajdú a Blikknek.

A tévés szakember Frizbi Entertainment Kft.-je fiktív számlákkal próbálta adófizetési kötelezettségét csökkenteni.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mpapa, 2020.12.08 22:52

Úgy látszik a szabadságot pénzért meg lehet venni. A becsület meg nem számít. Adócsalás, fiktív cégeladás.
Hogy van a mondás: aki egyszer lop az máskor is fog és csak a következő alkalmat keresi. Remélem figyelni fognak rá.
Az, hogy ezek után is képernyőn marad csak egy" beteg országban, beteg demokráciában" történhet meg. Ráadásul még vezető tisztséget is vállalhat és a közügyektől sem tiltják el...
Beteg világ.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html