Hajdú Péter és két társa ellen nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt indult büntetőeljárás. Az eljárás hétfőn megegyezéssel zárult, Hajdú megtérítette a kárt, őt a bíróság 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte - 4 év próbaidőre felfüggesztve-, valamint 5 millió forint pénzbüntetésre.

A vádirat benyújtása előtt megtérítette a kárt, ezért nem tiltották el a közügyek gyakorlásától az előzetes mentesítést is kapott Hajdú Pétert, így továbbra is ő maradhat a Life TV-t és az Ozone TV-t működtető Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója - értesült a Blikk.

A Media1 portál megkereste Mészáros Lőrinc volt feleségének tévétársaságát, ahol szintén azt közölték, hogy Hajdú marad a Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója.

"Nehéz időszakon vagyok túl, hibáztam, az ítéletet pedig tudomásul vettem. Az év elején befizettem a közel 300 millió forintot, mind egy fillérig megtérítettem a kárt, ezzel pedig lezártnak tekintem az ügyet. Nem tiltottak el a cégvezetéstől és a közügyektől, így maradhatok vezérigazgató. A büntetést, amely 5 millió forint, pedig azonnal befizetem, ha megérkezik a csekk - mondta Hajdú a Blikknek.

A tévés szakember Frizbi Entertainment Kft.-je fiktív számlákkal próbálta adófizetési kötelezettségét csökkenteni.