Vezérváltás a hazai Coca-Cola-leány élén

A Coca-Cola HBC Magyarország Kft. élén a görög Nikos Kalaitzidakis Tarsoly Józsefet váltja júniustól, aki a jövőben az ausztriai és szlovéniai leányvállalatot vezeti.
NAPI, 2013. június 4. kedd, 08:11

Nikos Kalaitzidakis korábban a cégcsoport bolgár társaságának élén állt, azt megelőzően pedig Horvátországban és Oroszországban töltött be vezető pozíciókat. Az új ügyvezető széles körű nemzetközi tapasztalattal bír, nyolc országban élt és dolgozott. Nikos Kalaitzidakis Angliában szerezte meg mérnöki diplomáit, MBA diplomáját pedig Svájcban kapta meg. Az új ügyvezető feleségével érkezik Magyarországra. Tarsoly József 2006-tól töltötte be az ügyvezetői pozíciót.

További szervezeti változás, hogy Antal Csaba általános értékesítési igazgató a Coca-Cola Hellenic cégcsoport írországi szervezeténél folytatja pályafutását. A piaci környezet komplexitása miatt különválasztották Magyarországon a kereskedelmi és marketing funkciót. A kereskedelmi igazgatói munkakört júniustól Kerekes László tölti be, aki az AkzoNobel közép-kelet-európai igazgatói pozíciójából érkezett. A marketing területért Békefi László felel, aki jelenleg is ezt a területet vezeti a cégnél. 2013. júniusától mindketten közvetlenül az ügyvezető irányítása alatt látják el tevékenységüket.

HOZZÁSZÓLÁSOK