Vezetőcsere a magyar dohánypiacon

Távozik a ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. éléről Gyulay Zsolt, az új vezérigazgató Esküdt Gábor lett - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).
MTI, 2016. július 18. hétfő, 18:04
Fotó: Napi.hu

A közlemény emlékeztet arra, hogy Gyulay Zsolt a társaság megalakulása, 2012 októbere óta töltötte be a pozíciót. Irányítása alatt megvalósult a hazai dohánytermék-kiskereskedelem ellenőrzött, a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorítását célul kitűző átalakulása. Vezetésével 2013. július elején megkezdte működését az új ellenőrzött kiskereskedelmi rendszer.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatói pozíciójának betöltésével járó megnövekedett feladatai miatt távozik a ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. éléről. A továbbiakban több figyelmet kíván fordítani a Hungaroring fejlesztéseire, amelyek keretében teljes körűen megújulhat a társaság kezelésében lévő infrastruktúra, és minőségi szolgáltatások jöhetnek létre egy korszerű nemzetközi versenypálya elvárásainak  megfelelően.

A fejlesztési miniszter a megüresedett vezérigazgatói tisztség betöltésére Esküdt Gábort nevezte ki, aki július 14-től látja el a társaság vezetését. A jogász végzettségű szakember közel két évtizedes vám-, jövedéki és adózási ismeretekkel, tapasztalatokkal rendelkezik.

HOZZÁSZÓLÁSOK