Újabb dolog derült ki a Viking Sigyn kapitányáról

A Hableányt elgázoló Viking Sigyn kapitánya után a 15 millió forint óvadékot nem a saját pénzéből fizette be az ukrán hajós, hanem a Vikinget üzemeltetető svájci cég fizetett. Emellett a cég vállalta, hogy a tartózkodási helyéül szolgáló budapesti bérelt lakás költségét is állják - tudta meg a Blikk.
Domokos László, 2019. július 30. kedd, 10:15
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

A Kúria hétfőn azt mondta ki, törvénysértő volt az alsóbb fokú bíróságok döntése, hogy óvadékot engedélyeztek a 28 halálos áldozatot követelő dunai hajóbaleset miatt meggyanúsított hajóskapitánnyal szemben.

Ez azonban nem jelentette volna, hogy visszakerül Jurij C. újra rács mögé, ám az ügyészség egyből kezdeményezte az újbóli letartóztatását, amit azonnali hatállyal elrendelt a bíróság. Az ügyben vízi közlekedés - halálos tömegszerencsétlenséget okozó - gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt indult büntetőeljárás a kapitány ellen.

Sógor Zsolt, a Hableányt üzemeltető társaság ügyvédje szerint Ukrajna nem biztos, hogy kiadná a kapitányt, ha visszajutna Ogyesszába, ahol él. Saját állampolgárukat Ukrajna, mivel nem EU-s állam, nem szokta kiadni, márpedig a nyomozás és a bírósági eljárás alatt elengedhetetlen a jelenléte - mondta az ügyvéd a napilapnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK