Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Világméretű projektet indított a Schneider Electric saját gyárai energiafelhasználásának jelentős mértékű csökkentése érdekében. A 2004-2008-as időtávra célul tűzték ki, hogy gyáraikban az 1 főre jutó energiafelhasználást 10 százalékkal csökkentik a 2004-es adatokhoz képest, a kitűzött célokat meghaladva sikerült teljesíteniük.

A következő 2009-2011-es időszakban további 10 százalékkal kívánjuk csökkenteni energiafelhasználásunkat a 2008-as adatokhoz képest - mondta Stefan Nordenfors, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója.

A programhoz Magyarországon elsőként 2008-ban a Schneider Electric zalaegerszegi kismegszakító-gyára, az MG Zala Kft. csatlakozott. Az átalakítás révén a gyár 2009 novembere és 2010 januárja között átlagosan 73 kilowattóráról 39-re, 46 százalékkal csökkentette a termeléshez kapcsolódó energia-felhasználást.

A világ energia-felhasználása 1980 óta 45 százalékkal emelkedett, 2050-re a jelen állapothoz képest 100 százalékkal több energiára lesz majd szükségünk, miközben a szén-dioxid kibocsátást a felére kell csökkentenünk - tette hozzá Nordenfors. Egy kilowattóra energia megtermeléséhez 3 kilowattóra energiára van szükség, ami azt jelenti, hogy minden egyes energiaegység megtakarításával a termelés helyén háromegységnyi energiát spórolhatunk meg.

A Schneider Electric vallja, hogy az energia-felhasználás és az üvegházgáz-kibocsátás csökkentésének az energiahatékonyság a leggyorsabb és legolcsóbb módja - fejtette ki az ügyvezető.