BUX
38240

Világverseny széles sávon

A Telekom a szegedi kajak-kenu világbajnokság számára újdonságnak számító zárt láncú tévérendszert épített ki, és más szolgáltatást is biztosított.

Diószegi József, 2011. augusztus 22. hétfő, 10:25

Telekommunikációs szolgáltatások és technikai eszközök széles tárházával − többek között zárt láncú tévérendszerrel, szélessávú internet-hozzáféréssel, mobil-bázisállomással, iptv-szolgáltatással − támogatta a Magyar Telekom az augusztus 17-én kezdődött szegedi kajak-kenu világbajnokságot.

A vállalat szakemberei üvegszálakkal kapcsolták össze a sportbázist a Röszke felé futó optikai gerincvezetékkel: a kibővített kapacitás a verseny informatikai hátterének üzemeltetését biztosította. A Telekom a sportág számára újdonságnak számító zárt láncú tévérendszert épített ki, amelynek segítségével a sportolók, az edzők és az újságírók nagy felbontású tévéadásokból követhették a versenyt és értesülhettek az aktuális tudnivalókról. A riporterállásokban vezetékes internet, wlan-kapcsolat és isdn-szolgáltatás várta a stábokat.

A Telekom a mobilos adat- és hangforgalom fennakadás nélküli biztosítása érdekében mobil-bázisállomást állított fel a Maty-éri sportbázis területén. A versenypálya csónakházától nem messze a T-Home internetkamionja is ott volt, amely nagy sávszélességű összeköttetésével elsősorban a sportdelegációknak (azaz több mint 900 vendégnek) igyekezett internethasználati lehetőséget nyújtani.