Villanyautókat gyárthatnak Debrecenben

Az amerikai-indiai REVA Debrecenben építené fel üzemét, ezzel 200 munkahelyet generálva. A gyár napenergiával működne és az esővizet használnák fel.
NAPI, 2009. augusztus 13. csütörtök, 12:26
Fotó:

Az elektromos kisautók gyártásával foglalkozó indiai-amerikai REVA 25 millió eurós befektetéssel Debrecenben építené fel 15 ezres kapacitású magyarországi üzemét, amivel 200 munkahelyet teremtenének, részben magyar beszállítókra alapozva - írja a Figyelő.

Szabó János, A REVA forgalmazója, a Comtex Green Elektromos Járműtechnika Zrt. vezérigazgatója annyit árult el, hogy a tárgyalások néhány hete kezdődtek el ITD Hungary-vel. Az elképzelések szerint nemcsak a jármű lenne "nulla emissziós", hanem az üzem is: az esővíz hasznosítása mellett, a gyártáshoz szükséges energia nagy részét napelemekből és napkollektorokból nyernék. A vevők is jól járnak a magyarországi gyárral, mert így a konténerenkénti 4 ezer eurós szállítási költségeket megspórolva, a kocsi nettó 10 ezer eurós ára 10 százalékkal csökkenthető. A szóban forgó jármű az egyetlen hazánkban kapható villanyautó, amely közúti forgalomban is használható.

HOZZÁSZÓLÁSOK