Decemberben még csak annyi látszott, hogy valamire készülnek az öt éve csődbe ment kőbánya-kispesti bevásárlóközponttal. A Kökit birtokló cég felszámolója sokadik alkalommal hirdette meg a hatalmas épületegyüttest, amelyre 2009-2010-ben legalább 40 milliárd forintot költöttek a megálmodói, most viszont már csak 27 milliárdra taksálták, legalábbis ennyi volt a kikiáltási ára az árverésen. Ezúttal azonban nem azért lett eredménytelen az árverés, mert nem volt jelentkező, hanem a hitelezők kérték a felszámolótól, hogy állítsa le az eljárást - olvasható a lapban. A láthatáron új vevő jelent meg.

A Köki Terminál eredeti tulajdonosa az R-CO Ingatlanforgalmazó Zrt. volt, amely 2009-ben az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Banktól vett fel hatalmas hitelt. Ebből a kölcsönből 2012-ben, amikor a cég fizetésképtelenné vált, még mindig 26,4 milliárd forint volt a tartozás. A Köki befektetői annak idején nem fedték fel magukat. Egy svájci cég, az Erian Holding AG mögé bújtak, ám alapvetően mindenki készpénznek vette, hogy két milliárdos, Leisztinger Tamás és Albrecht Ottó áll a projekt mögött.

December 22-én már a Köki East End zálogjogát is törölték a Köki tulajdoni lapjairól, vagyis a fizetnivalót kiegyenlítettnek tekintették az új tulajdonosok. Hogy aztán a Köki East End elengedte-e a követelését a R-Co-nak, vagy más történt, nehéz megmondani, ám semmiképpen nem lenne meglepő, miután ismét ugyanazokba a nevekbe bukkanunk, amelyekkel egyszer már találkoztunk: a Leisztinger-Albrecht párossal.

Leisztinger Tamás a Napi.hu. kiadásában megjelent A 100 leggazdagabb 2016 rangsorában 68 milliárd forintos vagyonnal a 12. helyen szerepelt.

Bár a decemberi ügyletek idején még úgy tűnt, hogy egy fiatal miskolci nő a milliárdos tulajdonos, ám a január 17-ei társasági szerződésből már kiderül: a Köki East End többségi tulajdonosa két Leisztinger-érdekeltség, az Arago és a Domestore, a társaság tagja a ciprusi ONP Holdings SE, amely Albrecht Ottó érdekeltsége, valamint minimális részesedéssel tulajdonos maradt az alapító Tátrai Zsófia is.

Mindez azt jelenti, hogy miközben Leisztinger Tamás eladta a Hunguest szállodalánc nagy részét (ahol október 13-án már a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterhez és Tiborcz Istvánhoz, a kormányfő vejéhez köthető emberek jelentek meg az irányításban), a nagyvállalkozó - talán éppen az hotelekért kapott pénzből, és nem tudni, milyen áron - visszatérhetett a csőd óta az állami Fejlesztési Banknál lévő bevásárlóközponthoz. - A Napi.hu is értesült erről korábban, a Köki egyik tavalyi, eredménytelenül zárult értékesítése pályázata kapcsán.