Visszatér a Reálba az egy éve kilépett Arzenál

Az Arzenál bolthálózat 2013 januárjától ismét a Reál-hálózat részévé válik a napokban kötött stratégiai megállapodás értelmében - közölte Kujbus Tibor, a Reál Hungária Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója.
MTI, 2012. december 20. csütörtök, 16:23
Fotó: Napi.hu

A közlemény szerint egy év önálló működés után az Arzenál kereskedelmi tevékenysége és 380 üzletből álló hálózata teljes egészében integrálódik a Reál hálózatába. Az Arzenál Kft. a Reál egyik alapítója és 2011 decemberéig tulajdonos tagvállalata volt. Az egy évvel ezelőtti kiválás okaként az Arzenál új tulajdonosi köre az önállóbb kereskedelmi tevékenységre vonatkozó igényt jelölte meg.

A Reál ajánlatot tett a kereskedelmi tevékenység átvételére és fúziójára, amit az Arzenál tulajdonosai elfogadtak. A Reál a bolthálózaton kívül átveszi az Arzenál pécsi raktárházának működtetését is. Az üzleti tevékenység integrációja várhatóan január 14-ig megtörténik. Ezután a korábban Arzenál néven működő boltokon ismét a Reál illetve ReálPont logó látható majd. Az Arzenál Régió Kft. pedig befejezi működését.

A fúzióval a Reál üzletek száma 700-ra nő, a 2013-ra tervezett összforgalom pedig elérheti a 400 milliárd forintot, ami a társaság 2001-ben történt indulása óta a legmagasabb érték lesz - olvasható a közleményben. A bolthálózat 2011-es forgalma mintegy 367 milliárd forint volt, az idei forgalom várhatóan a tavalyihoz hasonló lesz. A Reálhoz csatlakozó üzletek jövőre az összforgalom 10-20 százalék közötti részét adják a becslések szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK