Visszavonták Hollós kirúgásait - vagy mégsem?

A Magyar Rádió kuratóriumi ülése teljes egészében visszavonta Hollós János igazgatásszervezési alelnök múlt heti intézkedéseit. A kuratórium MSZP-s elnöke viszont nem fogadta el a döntést, amely semmisnek ítélte az elnökségi döntést. Kuratóriumi káosz a közrádióban.
NAPI Online, 2005. december 12. hétfő, 14:36

A Magyar Rádió kuratóriuma törvénybe ütközőnek, ezért semmisnek ítélte a testület elnökségének egy héttel ezelőtti határozatát, amelyben a közszolgálati médium két alelnöke munkáltatói jogok gyakorlására kapott felhatalmazást.

A kuratórium 17 igen és négy nem szavazattal, két tartózkodás mellett elfogadott határozatában egyúttal felszólította az elnökséget döntése visszavonására. Felszólította továbbá az alelnököket, hogy tartózkodjanak olyan intézkedésektől, amelyek kizárólag elnöki jogkörbe tartoznak. A grémium törölte az alapító okiratból azt, hogy a kuratórium elnökségének joga a döntés a részvénytársaság alelnökeinek hatásköri problémáival összefüggő kérdésekben.

A döntés után kaotikus helyzet alakult ki a testületben, ugyanis a grémium szocialista elnöke, Gellért Kis Gábor nem fogadta el a döntést, és vitatta, hogy a nagykuratórium felülírhatja az elnökség határozatát. Szerinte a határozat a kuratórium elnöksége számára nem jelent semmiféle kötelezettséget.

HOZZÁSZÓLÁSOK