Visszavonulót fúj az Aldi és a Lidl Magyarországon

Több áruházlánc eladná vagy bérbe adná ingatlanjai egy részét, feltehetően azért, mert rájött, hogy ezeken nem érdemes boltot nyitnia vagy a plázastop miatt nem tud akkora áruházat építeni, amekkorát korábban tervezett.
Komócsin Sándor, 2017. április 20. csütörtök, 10:29
Fotó: Napi.hu

A Magyarországon tevékenykedő áruházláncok egy része megválna több beépítetlen telkétől, illetve bérbe adna bizonyos helyiségeket - írja a Világgazdaság. Az Aldi például hét vidéki telkét árulja, egy Budapesten, a Rákóczi úton lévő, száz négyzetméteres ingatlanját pedig bérbe adna.

A gazdasági napilap érdeklődött a cégnél az okokról, nevezetesen, hogy azért válnának-e meg a portékától, mert a telkekre nem kaptak építési engedélyt, illetve kereskedelmi célú üzemeltetésük várhatóan veszteséges lenne-e, de nem kapott választ. Szakértők szerint ez lehet a háttérben. Az Aldi egyébként keres is ingatlanokat Magyarország egész területén.

Másik példa a Lidl esete. Ez a cég 22 beépítetlen területet, egy-egy kereskedelmi és lakóingatlant árul. Emellett nyolc területet és öt üzlethelyiséget adna ki. Ez a vállalat közölte, hogy egyes telkeit a jelenlegi szabályozás mellett nem tudja beépíteni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

obsitos0, 2017.04.20 11:13

Rákóczi úton, 100 nm ingatlan ???
Kicsike, de milyen magas !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html