Egymilliárdos megbízást nyert el a Hídépítő

A Hídépítő három cége, az A-Híd Zrt., a Híd Zrt. és a Z-Híd Zrt. végezheti el a Fábiánsebestyén és Mindszent ivóvízminőségét javító beruházást, nettó 1 milliárd 12 millió forintért. A becsült ellenérték nettó 1 milliárd 21 millió forint volt.
Németh Géza, 2019. április 15. hétfő, 13:16
Fotó: Napi.hu

A versenyújranyítási, nyílt eljárás eredményét az ajánlatkérő NFP - Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft., a Fábiánsebestyén önkormányzatával és Mindszent önkormányzatával együtt jelentette meg az uniós közbeszerzési közlönyben.

A mostani feladat - amely a tervezést és a kivitelezést is magában foglalja - annak az európai uniós finanszírozású Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programnak (KEHOP) a része, amely Délkelet-Magyarországi ivóvízminőség-javítását szolgálja.

A nyertesekkel még múlt év december 27-én kötöttek szerződést az ajánlatkérők, de csak most jelent meg hivatalosan. A cégcsoport Apáthy Endre és családja érdekeltségébe tartozik.

Indult még a tenderen, de nem nyert a Strabag Építőipari Zrt. 1 milliárd 55 millió forintos, a Magyar Vakond Kft. 1 milliárd 35 milliós, továbbá együtt a Sade Magyarország Mélyépítő Kft. és a Veolia Water Solutions & Technologies Magyarország Zrt. 1 milliárd 41 milliós ajánlattal.

HOZZÁSZÓLÁSOK