Figyelmeztetnek: időseket csapnak be a Vízművek nevével visszaélők

A III. kerületben jelenleg nem olvas le a Fővárosi Vízművek Zrt. lakás-mellékvízmérőket - hívta fel a figyelmet a cég.
Domokos László, 2018. július 18. szerda, 12:11
Fotó: Napi.hu

Több bejelentés érkezett a társasághoz arról, hogy a III. kerületben magukat vízóra-leolvasónak kiadó csalók fosztottak ki főként idős embereket.

"Felhívjuk fogyasztóink figyelmét, hogy ügyfeleink biztonsága érdekében minden munkatársunk arcképpel és sorszámmal ellátott igazolvánnyal rendelkezik, melynek felmutatásával tudja igazolni, hogy valóban a Fővárosi Vízművek képviseletében jár el. Ha bizonytalanok, hogy valóban társaságunk alkalmazottja keresi-e fel Önöket, vagy felmerül a gyanú, hogy csalóval állnak szemben, semmi esetre se engedjék be a lakásba, hívják a Vízvonalat a 06 1 247 7777-es vagy a rendőrséget a 107-es telefonszámon" - közölte a szolgáltató.

A vízművek munkatársai előzetes ütemterv szerint, évente egy alkalommal olvassák le a lakás-mellékvízmérőket. Ennek ütemezéséről itt adnak tájékoztatást.

Ugyanakkor az ügyfelek az ivóvíz-szolgáltatási számla hátoldalán is meggyőződhetnek arról, hogy az adott lakásban milyen időszakban várható a leolvasás, melyről értesítést is elhelyeznek munkatársaink a társasházakban.

A cég képviselői más esetben nem lépnek be a lakásokba, és az is kizárólag csak rendkívüli helyzetben - például vízhiány esetén - fordulhat elő, hogy becsöngetnek az ingatlanokba.

Ha mégis megtörtént a baj, fontos, hogy haladéktalanul értesítsék a rendőrséget a nyomozás mielőbbi megkezdése érdekében - írta közleményében a Fővárosi Vízművek.

HOZZÁSZÓLÁSOK