Vizsgálat a féláron megszerzett lakások ügyében

Tíz-tizenegy olyan pénzügyi vállalkozást vizsgál a PSZÁF, amelyek eleve azért alakultak, hogy megszerezzék ügyfeleik lakását - írja a Népszabadság.
Leszák Tamás, 2009. szeptember 10. csütörtök, 08:29
Fotó:

A Nemzeti Nyomozó Iroda már több száz olyan ügyben indított vizsgálatot, amikor a feltételezések szerint egyes pénzügyi vállalkozások eleve azért adtak kölcsönt ügyfeleiknek, hogy később kiforgathassak őket vagyonukból - olvasható Népszabadság mai számában. A lap információját megerősítette Binder István, a PSZÁF szóvivője, aki elmondta: a szervezet tavasszal megvizsgálta néhány kisebb, lakossági hitelezéssel foglalkozó cég tevékenységét, és azokban az esetekben, amikor a gyanú szerint a hitelkihelyezés célja a fedezetül bevont ingatlan megszerzése volt, bejelentést tett a nyomozóhatóságoknál.

A vizsgált cégekről, illetve a lehetséges károsultakról a szóvivő nem kívánt közelebbit elárulni, annyit azonban hozzátett: a vizsgált vállalkozások úgynevezett refinanszírozott hitelnyújtók közé tartoznak. Az esetek száma, illetve a gyanúsítottak köre azonban ennél akár lényegesen nagyobb is lehet, a felügyelet ugyanis jelenleg is tíz-tizenegy olyan pénzügyi vállalkozás működését ellenőrzi, amelyekkel kapcsolatban felmerült, hogy tisztességtelen feltételek mellett adnak kölcsönöket - írja a lap.

HOZZÁSZÓLÁSOK