Vizsgálat indult a Penny Market ellen

Vizsgálatot indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a Penny Market ellen beszerzési ár alatti értékesítés gyanúja miatt, a Tej Terméktanács bejelentése után. A Budai Gyula vidékfejlesztési államtitkárhoz eljuttatott levél szerint az üzletlánc feltételezhetően a beszerzési árnál olcsóbban értékesíti a másfél százalékos dobozos tejet - írta a Népszava.
MTI, 2012. július 9. hétfő, 08:04
Fotó: Napi.hu

A nemrégiben módosított, a tisztességtelen piaci magatartásról szóló törvény szerint a kereskedők - azonos termékek esetén - nem alkalmazhatnak többé eltérő árrést a magyar, illetve a külföldi árunál - számol be a Népszava. Erre azért volt szükség, mert sok multi a magyar tej esetében általában 30, míg a külföldinél 0 százalékos haszonkulcsot alkalmazott.

Mint Budai Gyula a lapnak elmondta, korábban hat multinacionális üzletlánccal sikerült felvenniük a kapcsolatot, amelyek hajlandók is voltak arra, hogy a külföldi tej helyett magyar terméket árusítsanak. Bár az áruházláncokkal történt egyeztetéseken a Penny Market nem akart részt venni, a törvény mindenkire vonatkozik - tette hozzá Budai.

Korábban megbüntették már a Pennyt: 2008 novemberében csaknem 20 millió forintos bírságot szabott ki az agrártárca felügyelete alatt álló Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal, mert az üzletlánc akkor is beszerzési ár alatt értékesítette a másfél százalékos tejet.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2012.12.21 18:29

Úgy gondolom az ilyen szemetet ki kellene takarítani innen .... egyébként a munkaidőt nem tartják be ,túlórapénz nincs ,csúsztatni nem lehet ...

..Penny go home ..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html