Vizsgálják a támogatást elnyert offshore cégeket

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) vizsgálja az uniós és magyar támogatást elnyert offshore cégeket - közölte Németh Lászlóné fejlesztési miniszter.
NAPI, 2013. április 15. hétfő, 22:07
Fotó: Napi.hu

Minden pályázónak büntetőjogi felelőssége mellett kell nyilatkoznia, hogy megfelel a pénzmosás elleni törvény előírásainak. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a nyilatkozat meglétét ellenőrzi. A sajtóban megjelent 74 pályázat esetében felkérték az NFÜ-t, hogy a tartalmat is vizsgálja meg - mondta Németh Lászlóné hétfőn az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottságában, éves meghallgatásán. Az MTI írása szerint válaszában azt közölte, a pályázóval kapcsolatban az volt a vizsgálati szempont, hogy hosszú távú, fenntartható beruházásaikkal eredményesen járuljanak hozzá Magyarország felzárkóztatásához. Közzétette ugyanakkor, hogy a 74 kérdéses cégnek mikor mekkora összegeket fizettek ki. A cégek között van többek közt a Café Frei Vendéglátó és Kereskedelmi Kft., az Interacitive Net Design Kft., a Happy Company Élelmiszer Termékeket Gyártó és Forgalmazó Kft. is.

A Jobbik szombati közleménye szerint a kormány "rengeteg offshore céget támogat elképesztő nagyságú összegekkel", ezért írásbeli kérdést intéztek Németh Lászlóné fejlesztési miniszterhez, hogy kiderítsék, az általuk "kikutatott" 74 cég tavaly január elsejétől ténylegesen milyen kifizetésekhez juthatott hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.04.16 12:47

Ha kiderül ,akkor vissza az állami -uniós támogatás kamatostól!!!!!!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

joekiss, 2013.04.16 01:59

Most akkor vannak offshore lovagok, vagy nincsenek? Magyarán, ha a "hosszú távú, fenntartható beruházásaikkal eredményesen járuljanak hozzá Magyarország felzárkóztatásához" szlogen alapján (vagyis tőkét hoznak) nézzük, akkor Magyarországot segítő beruházók, egyébként meg imperialista karvalytőke. Vajon vizsgálja-e majd valaki, hogy a legalább 200.000 EUR értékben kötvényt vásárló és ezért magyar állampolgárságot kérő külföldi egyébként feddhetetlen előéletű-e (pl: nem volt 5 évig börtönben adócsalás miatt, stb.)? Vagy elég lesz, ha erről nyilatkozik?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html