Sok új buszt kaptak a Volánok

Negyvenhárom darab új Man/Neoplan Tourliner autóbuszt adtak át csütörtökön Budapesten a Volánbusz Népliget autóbusz-pályaudvaron, az új távolsági járművek a Középkelet-magyarországi, a Középnyugat-magyarországi, a Dél-dunántúli és a Dél-alföldi Közlekedési Központokhoz kerülnek - közölte a Volánbusz és a Man buszgyártó cég közös közleményben az MTI-vel.
Domokos Erika, 2019. július 4. csütörtök, 17:55
Fotó: Napi.hu - neoplan.com

A 43 új autóbusz nagyságrendileg 3,2 milliárd forintba került - közölte a Volánbusz az MTI-vel.

Az új, kéttengelyes szóló, távolsági autóbuszok légkondicionáltak, wifi szolgáltatással, usb-töltőpontokkal és 230 voltos aljzatokkal felszereltek. A járművekben 49 - biztonsági övvel és kényelmes lábtérrel ellátott - ülést helyeztek el. A buszok Euro-VI környezetvédelmi osztályba sorolt dízelmotorral, továbbá nemzetközi és emelt sebességű vizsgával (Tempo 100) rendelkeznek - írták a közleményben.

Az átadáson Dávid Ilona, a Volánbusz Zrt. és a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. elnök-vezérigazgatója, a regionális autóbusz közlekedési központok igazgatóságának elnöke beszédében hangsúlyozta: a közösségi közlekedési szolgáltatók számára a siker záloga a folyamatos fejlődés, az újabb igények minél szélesebb körű kielégítése, mert csak így maradhatnak versenyben az egyéni közlekedéssel szemben, és így készülhetnek fel a liberalizációra.

A környezettudatosság, a fenntarthatóság és a gazdaságosság az az értékrend, amely meghatározza az Man céget és az általuk gyártott járművek technológiai innovációját - közölte Hoyos György a Man Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. cégvezetője.

Idén újabb 68 korszerű autóbusszal bővül a közlekedési központok járműállománya, a Volán Buszpark Kft. beszerzésének eredményeképpen tavasszal 25 Kravtex Credo autóbusz, nyáron pedig 43 Man/Neoplan gyártmányú jármű áll forgalomba.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2019.07.05 17:40

Szóval így erősítjük a magyar buszgyártást...

Hogy is állnak a RÁBA részvények?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html