Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A karbantartást  csak a vonatforgalom teljes szüneteltetésekor lehet elvégezni, amikor a pályaudvar infrastruktúrája szabadon hozzáférhető, a munkák az utasok számára nem jelentenek veszélyforrást, továbbá a rendelkezésre álló költségkeretet is hatékonyan lehet felhasználni. A felújítással a Déli pályaudvaron javul a különböző berendezések működése, jelentősen csökken a meghibásodások száma. A vasúti pályán végzett munkáknak köszönhetően megelőzhető lesz a sebességkorlátozások bevezetése, csökkenni fog a menetrend szerinti közlekedést akadályozó műszaki üzemzavarok száma - írja  MÁV.

Így járnak majd a vonatok

A munkálatok idején a Déli pályaudvarról nem indulnak, és nem is érkeznek oda vonatok. A karbantartás miatt leginkább érintett Budapest-Déli-Tatabánya-Győr, Budapest-Déli-Székesfehérvár, Budapest-Déli-Pusztaszabolcs-Pécs vonalakon és egyes mellékvonalaikon közlekedő vonatok menetrendje módosul. A vágányzár ideje alatt Kelenföldről a Déli pályaudvar a BKK járatainak igénybevételével érhető el.

A módosított menetrendek már megtalálhatók a MÁV honlapján, a vágányzári hírek menüpontban, valamint a MÁV-csoport weboldal a Vonatinfó mobilalkalmazás menetrendi keresője is a változásokat figyelembe véve listázza a közlekedő vonatokat a karbantartási időszakon belül tervezett utazásokra.

Szünetel a jegypénztár és az ügyfélszolgálat

A Déli pályaudvaron szünetel a jegyértékesítés október 3-án 20 órától 18-án 6 óráig a belföldi- és nemzetközi személypénztárban, illetve a személyes ügyfélszolgálat is zárva tart. Október 3-án este 8 órától éjfélig, valamint 18-án éjszaka, reggel 6:00-ig a jegykiadó automaták működnek. A pályaudvar zárva tartása idején viszont nem közelíthetőek meg a jegyautomaták.

Kelenföld állomáson megerősített pénztári szolgálat és két jegykiadó mobilbusz áll az utasok rendelkezésére. Az elkészült START Klub kártyák a Déli helyett a kelenföldi pályaudvar információs pultjánál vehetők át.

Fotó: Völgyi Attila/Napi