Vonatozik? Buszozik? Elkerülheti a sorban állást

Az év végi ünnepekhez igazodik a vonatok és a Volánbusz járműveinek közlekedési rendje.
Csernátony Csaba, 2020. december 21. hétfő, 13:33
Fotó: Napi.hu / Szabó Zsuzsanna

A vonatok december 23-án a pénteki, 24-én a szombati, 25-én és 26-án az ünnepnapi, 27-én a vasárnapi menetrend szerint közlekednek. December 31-én a pénteki, január elsején a szombati, január 2-án az ünnepnapi, 3-án pedig a vasárnapi menetrend érvényes - idézi a vasúttársaság közleményét az MTI.

Módosul a Volánbusz-járatok közlekedési rendje is: december 24-én, szenteste a szabadnapi menetrendnek megfelelően, a megszokottnál ritkábban és korlátozásokkal közlekednek az autóbuszok. December 25-én és 26-án a munkaszüneti napok beosztása szerint indulnak a járatok, szintén korlátozásokkal, elsősorban a kora hajnali órákban. December 27-én, vasárnap munkaszüneti napnak megfelelően, míg december 28. és 31. között a tanítási szünet munkanapjain érvényes menetrend szerint közlekednek a Volánbusz járművei. A cégek azt tanácsolják, hogy a pénztárak előtti sorállás elkerülése érdekében az utasok a menetjegyeket és a helyjegyeket elővételben váltsák meg.

A téli szünetet követő iskolakezdés problémamentes elindulása érdekében a vonatokon és a helyközi buszjáratokon január 5. helyett két nappal tovább, január 7-éig fogadják el a decemberi havi dolgozó- és tanulóbérleteket, valamint a december második felére váltott félhavi bérleteket.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken azt közölte, hogy a téli iskolai szünet, az év végi szabadságolások miatt ebben az időszakban a szokásos ünnepi menetrendek szerint indulnak a járatok. December 21-23. között az iskolaszüneti, december 24-én szombati, december 25-26-án és január 1-jén a vasárnapi/ünnepnapi, december 27. és 31. között az iskolaszüneti, illetve az év végi menetrendek érvényesek. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy az ünnepi időszakban a BKK a kedvelt budapesti kirándulóhelyekre (Normafa, Margitsziget, Fenyőgyöngye) sűrűbb közlekedést biztosít.

HOZZÁSZÓLÁSOK