Vonattal utazik? Változik a jegyvásárlás menete!

Szünetelteti a mobilos jegyvásárlást a MÁV, legközelebb 2017 nyarán lesz rá lehetőség - adta hírül a cég.
Napi.hu, 2016. december 9. péntek, 11:20
Fotó: Napi.hu

Jogszabályi előírások miatt december 15-től szünetel mobilvásárlás keretében igénybe vehető vasúti menetjegyváltás, a MÁV-Start a bankkártyás fizetést javasolja, amíg a lehetőség a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül 2017 nyarától újra biztosított nem lesz.

Az utóbbi egy évben havonta 2500-3500 felhasználó vásárolta mobilegyenlegről a vasúti jegyét 10-12 ezer internetes tranzakció során. A december 15-től életbe lépő változásról egyes mobiltársaságok SMS-ben értesítik azokat az ügyfeleiket, akik ezt a szolgáltatást az elmúlt három hónapban igénybe vették. A vasúttársaság pedig elektronikus hírlevélben tájékoztatja a mobilegyenlegről való vasúti jegyvásárlás szüneteléséről az érintett felhasználója.

A cég 2012 májusában vezette be a szolgáltatást, mellyel a mobiltelefonok egyenlegének terhére is lehetett interneten váltott vasúti menetjegyeket fizetni. A rendszerben vásárlók pedig 2011 óta már nemcsak az állomásokon található jegykiadó automatáknál, hanem bárhol - akár otthon is - ki tudják nyomtatni a menetjegyeket.

A legújabb fejlesztésnek köszönhetően idén novembertől már bármely belföldi vonaton okostelefonon, tableten vagy laptopon - kinyomtatás nélkül is - bemutatható az elektronikusan megváltott vasúti jegy. Az interneten váltott e-vonatjegyek továbbra is három százalékos kedvezménnyel vásárolhatók meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK