Wellness-tragédia: százmilliókért épült, egyetlen vendéget sem fogadott

Négy éve tartották meg a csikóistállóból kialakított Monarchia-fürdő próbaüzemét Kisbéren, a több száz millió forintból megépített wellness-központ azóta üresen áll - írta hétfői számában a 24 Óra.
MTI-Eco, 2011. február 28. hétfő, 12:17
Fotó:

A beruházást az állam finanszírozta. A létesítmény a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-hez tartozik, a tulajdonjogért évi 18-20 millió forintot kérnének az önkormányzattól, két évtizeden át. A város ezt nem tudja vállalni.

A fürdő 2011 február 11-én kapott végleges használatbavételi engedélyt, de a megnyitáshoz működési engedélyre is szükség lenne, amit az üzemeltetőnek kellene megszerezni.

Az MNV álláspontja szerint az üzemeltetés, vagy az üzemeltető kiválasztása az önkormányzat feladata. Szintén az önkormányzatnak kellene kiépíteni a működési engedélyhez szükséges öltözőket és a beléptető rendszert, mert ez a Phare-pályázat keretében nem készült el.

A százmilliós hiánnyal küszködő képviselő-testület folytatja a tárgyalásokat az MNV Zrt-vel a fürdő tulajdonjogának megszerzése érdekében, illetve szeretnék megnyitni a létesítménnyel együtt megépült fitnesz- és konditermet - írta a lap.

HOZZÁSZÓLÁSOK