Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Még a nyáron derült ki, hogy a Wizz Air weboldalán szereplő díj több mint kétszeresét szedte be a légitársasággal szerződésben álló Malév GH azoktól az utasoktól, akik a repülőtéren kívántak becsekkolni. A Wizz Air hivatalos oldala szerint a feledékeny utasoknak ilyenkor 30 eurót (azaz nagyjából 9900 forintot) kellett fizetniük, amire a földi kiszolgáló legfeljebb 5 eurós kezelési költséget számolhatott volna fel.

Ehelyett azonban fejenként 20 000 forint volt a tarifa. Az MGH két nyugtát állított ki, ám egyiken sem a Wizz Air szolgáltatásai között szereplő airport check-in fee, vagyis repülőtéri utasfelvételi díj szerepelt, hanem valami egészen más, mégpedig a check your flight II.,vagyis Érd el a géped! szolgáltatás.

Ezzel a megtévesztő elnevezéssel valószínűleg a tisztességtelen túlszámlázást igyekezett leplezni a cég.

A botrány után a Wizz Air azt ígérte, kivizsgálják az ügyet és a szerződésbontás is felmerült. Most azonban a légitársaság már azt írt a Magyar Hangnak, hogy csak a beérkezett panaszokkal hajlandóak foglalkozni, nem keresi azokat az ügyfeleit, akik potenciálisan ki lehettek téve a lehúzásnak.

A Wizz Air megelégedett azzal, hogy a Malév GH felhagyott ezzel a gyakorlattal.

A kiszolgálócég egyébként sokáig katasztrofális helyzetben volt, azzal tudott kimászni a gödörből, hogy a Wizz Air forgalma jelentősen megnőtt, illetve a díjaikat is emelték. Emellett az sem lehet elhanyagolható összeg, ha több tízezer utast tudtak a fenti trükkel megkárosítani.