Zajárnyékoló fal épül az M0-án

Legolcsóbb ajánlattevőként a tiszakécskei Duna Aszfalt Kft. építhet több mint nyolc kilométer hosszban zajárnyékoló falat az M0 autópálya déli szakaszán. A munka eredetileg becsült ellenértéke nettó 2 milliárd forint volt, a nyertes nettó 1 milliárd 759 millió forintért vállalta azt.
Németh Géza, 2016. április 1. péntek, 06:02
Fotó: Napi.hu

A nyílt közbeszerzést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. írta ki, az eredmény a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Az M0 autópálya déli szektorának mindkét pálya-része beton burkolatot kap. A módosított környezetvédelmi engedély írta elő a megfelelő zajvédelem kiépítését. A kivitelezés több ütemben zajlik, a mostani projekt az első ütemet jelenti. A korábbi falak bontása és az új megépítése - alapozással - meghaladja a 19 ezer négyzetmétert. Emellett több mint 2 ezer köbméter padkát és 2286 méter biztonsági korlátot is kell építeni.

A tenderre nyolc ajánlat érkezett. A nyertes mellett a következő cégek tettek még ajánlatot: Zajép Kft., Közgép Zrt., EuroAszfalt Kft., A-Híd Zrt., Colas Út Zrt., Strabag Általános Építő Kft., míg közös ajánlatot adott be a  KÉSZ Zrt. a Doboz- és Acélszerkezet Kft.-vel.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK