Zárolták az almáit, feltörte a zárat a zöldséges

Mintegy 14 tonna megsemmisítésre váró almát címkézett újra egy zöldségkereskedő. A hatósági zárral lepecsételt raktárt törte fel a vállalkozó, hogy „megmentse” az árut - olvasható az adóhatóság honlapján.
Napi.hu, 2016. december 21. szerda, 14:45
Fotó: Reuters

Ekáer adatok alapján ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a kormányhivatal munkatársai egy újfehértói gyümölcskereskedést. Az ellenőrzéskor a vállalkozás raktárában éppen almát csomagoltak. A NAV munkatársai a helyszínen dolgozó öt alkalmazott közül három bejelentés nélkül foglalkoztatott munkást találtak. A vállalkozás semmilyen nyilvántartást nem vezetett a forgalmazott élelmiszerekről, így keveredtek egymással a különböző származású gyümölcsök. Az újracsomagolt termékek címkéjén már egyáltalán nem volt azonosítható a gyümölcsök eredete.

A telephelyen talált mintegy 14 tonna jelöletlen almát a kormányhivatal munkatársai lefoglalták és a megsemmisítésig hatósági zár alá vették. A társaság vezetője azonban a hatósági zárat feltörve átcímkézte a gyümölcsöket, hogy elkerülje a megsemmisítést.

A vállalkozás vezetőjének az igazolatlan eredetű áru forgalmazásán és a be nem jelentett alkalmazottak foglalkoztatásán túl hatósági zártörés miatt is felelnie kell, ami akár egy évig terjedő szabadságvesztéssel is járhat.

HOZZÁSZÓLÁSOK