Még 2012 áprilisában több mint 1,1 milliárd forint értékű szerződést kötött Veszprém  a közbeszerzés nyertesével, a VEMÉV-SZER Kft.-vel az uniós támogatású közterületi rekonstrukcióra. A teljesítési határidő 2013. március 31. volt. A munka része volt a Cserhát lakótelepen felépítendő WC pavilon, amely ellen a lakosság aláírást gyűjtött, így a város a fix telepítésű árnyékszéket mobil WC-ra módosította. Ennek megfelelően törölték a vállalkozási szerződésből a pavilon bruttó 13,9 millió forintos költségét és helyébe a mobil WC-k bruttó 9,7 millió forintos költségét írták. A határidő 2013. október 25.lett.

A módosítást a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikáért felelős helyettes államtitkársága nem támogatta, erről 2014 augusztus végén  tájékoztatta a várost. A Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség pedig gyanúbejelentést tett a Közbeszerzési Hatósághoz múlt év januárban és javasolta a szabálytalansági eljárás megindítását.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) is bekapcsolódott az ügybe, így elindult ugyan a Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) eljárása, meg is állapították a jogsértést, de mivel az NGM kifutott a határidőből, a jogorvoslati eljárás megszűnt. Az NGM emiatt  jogorvoslati kérelmet nyújtott be a bírósághoz, amely megállapította, hogy nem késett el a tárca a KD előtti kezdeményezéssel. Így a KD újra elindította az eljárását, amelyben megállapította, hogy a mobil WC építése többe került a közbeszerzések nemzeti értékhatáránál, így arra újabb közbeszerzést kellett volna kiírni.

A jogsértés megállapítása mellett kiszabott 180 ezer forintos bírságot is - amely manapság ritka és alacsony értékű - továbbá a döntőbizottság pert indít a szerződés módosítás érvénytelenségének kimondására.