Egymilliárd megy el a Római Magyar Akadémiára

A Zoboki Gábor fémjelezte ZDA-Zoboki Építésziroda Kft. nyerte a Római Magyar Akadémia felújításának tervezésére kiírt közbeszerzést, nettó 939 millió forinttal. További hét cég is pályázott a munkára.
Németh Géza, 2020. december 4. péntek, 10:42
Fotó: Napi.hu

A tárgyalásos tender eredményét az ajánlatkérő Külgazdasági és Külügyminisztérium közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A nyertes feladata a következő: a Római Magyar Akadémia épületegyüttesének teljes körű felújítása céljából restaurálási kiviteli terv, építési engedélyezési- és tender szintű tervdokumentáció készítése, valamint az építési engedély megszerzése. A telek 2 790 négyzetméteres, a beépítése 67 százalékos. A telken két épület található, amelyeket a pinceszinten folyosó köt össze. A Falconieri Palota (Palazzo) 4 emeletes, míg a Palazzina 2 emeletes. Az összes szintterület az előbbinél 6 091, míg az utóbbinál 901 négyzetméter.

A nyertessel november 20-án kötött szerződést a tárca. Indult még a tenderen a Földes és Társai Építésziroda Kft., a Global Terv Kft. együtt az Örökségvédelmi Tervező és Szolgáltató Kft.-vel, a Középülettervező Zrt., a Mányi István Építész Stúdió Kft., az MG Építész Tervező és Szolgáltató Kft., a TSPC Technical Supervision and Planning Consulting Hungary Kft., valamint a Masszi Építész Iroda Kft. is.

HOZZÁSZÓLÁSOK