Zöld utat kapott a bankfelvásárlás - erős versenytársat kapott az OTP

Az MNB és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is jóváhagyta a dealt, így a Citibank magyarországi lakossági üzletágát az Erste Bank veheti meg.
Napi.hu, 2015. december 18. péntek, 12:05
Fotó: Napi.hu

A 2015. szeptember 2-án aláírt megállapodást értelmében a Citibank Europe Plc. értékesíti magyarországi lakossági üzletágát az Erste Bank Hungary Zrt-nek, valamint leányvállalatának, az Erste Befektetési Zrt-nek.

Az értékesítés magában foglalja a Citibank lakossági betéti- és befektetési-, személyi hitel-, hitelkártya, valamint a mikrovállalatokat kiszolgáló (CitiBusiness) üzletágait, továbbá a lakossági üzletág alkalmazottainak átvételét is.

A mai bejelentés szerint a Citi továbbra is elkötelezett marad Magyarország iránt. A jövőben a kis- és középvállalatok, a nagyvállalatok, a pénzügyi intézmények, az állami szektor és a multinacionális cégek magyarországi leányvállalatai számára nyújtott szolgáltatások fejlesztésére és bővítésére helyezi a hangsúlyt. Tovább működik Budapest Citi Szolgáltató Központ, amely a világ több mint 50 országban működő Citi-vállalatok számára nyújt háttérszolgáltatásokat. A döntés a Citi globális stratégiáját követi, amelynek célja, hogy a vállalat erőforrásait azokra az ügyfélszegmensekre összpontosítsa, amelyekben tovább növelheti versenyelőnyét a magyar piacon.

Az Erste a második legnagyobb lett

A tranzakció révén az Erste Bank a második legnagyobb lakossági portfólióval rendelkező pénzintézetté válik Magyarországon. A méretnövekedésen felül az Erste egyedülálló pozícióba kerül a magyar bankpiacon a két vállalat kiemelkedő értékeinek - az Erste Bank széles fiókhálózatának és univerzális banki szolgáltatásainak, valamint a Citibank piacvezető ügyfél-kiszolgálási gyakorlatának - összevonása eredményeként.

Az ügyfélszámlák átadásáig - amely 2016 utolsó negyedévénél előbb nem várható - a Citibank és az Erste egyaránt azon dolgoznak, hogy a működési folyamatokat összehangolva olyan zavartalan és gördülékeny átmenetet biztosítsanak az ügyfelek számára.

Mi az ügyfél teendője?

Az ügyfélszámlák átadásáig a Citibank ügyfeleinek semmilyen teendőjük nincs. A Citibank a rendes ügymenet szerint működik tovább, beleértve az ügyfelek magas színvonalú kiszolgálását és az ügyfélszerzési tevékenységeket.

HOZZÁSZÓLÁSOK