Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A töltőállomásokon a kiszolgáló kútfejet II. osztályú benzingőz-visszanyerő rendszerrel kell felszerelni. Ez úgy működik, hogy a töltés közben, a kocsi tartályából kiszorított benzingőzt visszavezeti a benzinkút tartályába, ahol lecsapódik, majd újra a kútfejbe kerül.

Az évi 500 köbméternél többet forgalmazó benzinkutakat - illetve a legalább 100 köbmétert forgalmazókat, amennyiben beépítésre szánt területen vannak - monitoring rendszerrel kell ellátni. Ez jelzi a kútkezelőnek a benzingőz-visszanyerő meghibásodását, és ha 7 napig nem javítják meg, akkor automatikusan letiltja a kútfejet.

A kútnál lévő tárolótartályokat is fel kell szerelni olyan berendezéssel, amely lecsapatja a benzingőzt.

A benzinkutak üzemeltetőinek az előírások betartása érdekében kisebb-nagyobb beruházásokat kell végrehajtaniuk. A rendelettervezethez csatolt hatásvizsgálat szerint a monitoring rendszer kiépítése 650-1750 euróba kerül. A benzingőz-visszanyerő működését elektronikus kijelző tudatja a betérő autósokkal, ennek az ára 90-135 euró. A kút tartályaiba kerülő véggáz-kezelő berendezés ára 5 millió forint. Az előbbi bemérése 13 ezer, az utóbbié 82 500 forintba kerül.

A mérésügyi és műszaki biztonsági hatóság eljárási díja alkalmanként 55 ezer forint, a helyszíni kiszállásé pedig alkalmanként 88 ezer forint.