Most újra felbukkant a Facebookon egy átverés, amelyben megint a Wizzair weboldalát másolták le, hogy egy fergetegesnek hangzó (1 euró, 2 repjegy!!!), persze nem létező akcióval csapják be az embereket. A friss átverésben egy kérdőív kitöltésére kérik a felhasználókat, majd a bankkártyaadataikat kérik el az akció végén - írja az Index.

A portál szerint azok a felhasználók nyugodtabbak lehetnek, akiknek van valamilyen kibervédelem a gépén: a vírusirtók jelzik, hogy ártalmas weboldalról van szó.

A SharedCount szerint az új átverés egyelőre még nem ment túl nagyot, és a Facebookon már több olyan posztot látni, ami arról szól, hogy kamu felhívásról van szó.

"A Wizz Air ezúton is szeretné megerősíteni, hogy a vállalat hivatalos honlapja a wizzair.com címen található. Bármilyen promóciót, illetve versenyt a légitársaság kizárólag a saját hivatalos honlapján, illetve a saját hivatalos közösségi média felületein, valamint a WIZZ hírlevélben hirdet meg. A Wizz Air azt tanácsolja, hogy a felhasználók kizárólag a vállalat hivatalos csatornáit keressék fel, más, a repülőtársaság akcióiról, felhívásairól szóló oldalakra, linkekre ne kattintsanak" - reagált a cég szerdán a csalásra.

A múlt hónapban a Tesco nevével éltek vissza csalók.

A kép forrása: Napi.hu/Szász Péter.