Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Májusban mindössze 660 millió szál cigaretta fogyott Magyarországon, míg áprilisban 690 millió szál - derült ki a NAV jövedéki statisztikáiból. Tavaly májushoz képest ez közel 200 millió szál a visszaesést jelent, de 2012 májusában például 1,1 milliárd szál szerepelt az adóhatóság statisztikáiban. Idén májusig pedig összesen 2,9 milliárd szál fogyott, ez több, mint egymilliárd szállal kevesebb, mint 2013 azonos időszakában. Olyan kevés cigaretta pedig még soha nem fogyott hazánkban, mint 2013-ban: 9,3 milliárd szál - írta a lap.

Mindez természetesen csak a legális piacra vonatkozik, az illegális piac növekedését csak becsülni lehet, de jól ábrázolja a kialakult helyzetet, hogy nemrég egy illegális dohányüzemet leplezett le a NAV Nyírbogdányban, ahol egy férfi ráadásul egészségügyi kockázatot is jelentő tölgyfalevéllel dúsította az árut.

A Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetsége azonban már tavaly tavasszal megjósolta, hogy a magyar fogyasztók alacsony vásárlóereje és az árak folyamatos, nagymértékű emelkedése jelentős kockázatnak teszik ki a legális piacot.