Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az zuglói önkormányzat előzetes közzététel nélküli tárgyalásos eljárás keretében vásárolt parkolóautomatákat - derül ki az uniós közbeszerzési közlönyből.

A nyertes cég feladatai között szerepel az automaták üzemkész állapotának biztosítása, a rendszám alapú online parkolás biztosítása - összekötve a parkolást ellenőrzési szoftverrel -, a karbantartás, az eseti hibaelhárítás, a vandalizmusból eredő rongálások javítása, továbbá az automaták szükség szerinti áttelepítése is.A felek április 28-án kötöttek szerződést.

A Ceginfo.hu adatai szerint a C-WARE Kft. 2008-ban alakult, a jegyzett tőkéje 8 millió forint. Tulajdonosa volt Kupper András József, de múlt év novembere óta Szolyák Norbert és a német S + F Consulting GmbH a tulajdonos. A 2018-as mérlege szerint 348 millió forint nettó árbevétel mellett 13,6 millió forint adózás előtti eredményt ért el.

Márciusban írtuk, hogy a fővárosban és az ország többi nagyvárosában működő összes parkolóautomatát várhatóan hamarosan be kell majd kötni a NAV online rendszerébe, így legalább hétezer parkolóórába kell beépíteni - az italautomatákhoz hasonló módszerrel - egy kis elektronikus kütyüt, az úgynevezett AFÉ-t (automata felügyeleti egység). Ez begyűjti, és folyamatosan továbbítja az adóhatósághoz az információkat, például hogy mennyi pénzt dobálnak bele az emberek az automatába. Jelenleg a Magyar Posta Zrt. és a Sagemcom Kft. közös kütyüje az egyetlen olyan hatóságilag elfogadott eszköz Magyarországon, amellyel fel lehet szerelni az automatákat, ami jó hír a budapesti parkolási biznisz régi főszereplőjének, Kupper Andrásnak és a mellé betársult üzlettársnak, Tasnádi László korábbi belügyminisztériumi államtitkárnak.