Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A rendezvény a település külterületén, az Igásló Központban és környékén lesz. A rendszeres vásár hiánypótló, ugyanis a Dunántúlon megszűntek a klasszikus állatvásárok – írja az Agrotrend.

A szervezők abban bíznak, hogy kezdeményezésük erősíti a haszonállat-tartási kedvet és az új háztáji gazdaságok kialakulását.

Nagyvázsonyban már évek óta sikeresen működik egy csordaközösség, ami annyit tesz, hogy néhány falubeli borzderes szarvasmarhákat tart egy közös csordában, amihez pásztort fogadtak. A kárpáti borzderes egy őshonos magyar szarvasmarha fajta, amelynek tetszetős példányait a csordaközösség egész éven át hagyományos módon legelőn tartja a település határában.

Újranyitott a nagyvázsonyi Kinizsi-vár

A vár tágabb környezete is megújult: a fák árnyékában lévő kút körül hangulatos pihenőtér jött létre, idilli környezetet teremtve a műemléknek. Bővebben

A nagyvázsonyi állat- és kirakodóvásárban lesz verklis, lesznek mutatványosok, de az oda látogatók fogatozhatnak is, a gyermekekkel érkezők pedig gyermekprogramokra számíthatnak.

A rendezők remélik, hogy minél több állattartó érkezik értékesítésre szánt jószágával, hiszen a programnak elindult a közösségi médiakampánya is.

A vásár beindítását a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat támogatja, de a szervezők hiszik, hogy az októberig tartó havi állatpiac önfenntartó lesz rövid időn belül.