Tovább bonyolódik a Berkshire Hathaway köreiben kirobbant bennfentes botrány, a cég audit bizottsága szerint a bennfentes kereskedéssel hírbe hozott, Buffett trónörökösének tekintett vezérigazgató-helyettes vétett az etikai normák ellen. A jelentés ellentétben áll Buffett és Sokol korábbi kijelentéseivel.
A Berkshire igazgatóiból álló audit bizottság frissen kiadott jelentése szerint David Sokol félrevezette a befektetőcég vezetőit, többek között Warren Buffettet is a Lubrizol-ügyben részvénytulajdonával kapcsolatban. A bizottság jelentése jóval keményebb hangon fogalmaz a lemondott igazgató ügyében, mint tette azt néhány héttel korábban Warren Buffett, amikor Sokol távozását bejelentették.

A neves és etikai normáiról híres befektetési céggel kapcsolatban akkor robbant a bomba, amikor kiderült, a Lubrizol nevű vegyipari cégre megtett vételi ajánlatot megelőzően David Sokol, a sokak által Warren Buffett utódjának tekintet Berkshire-igazgató bevásárolt a cég részvényeiből, s 10 millió dolláros befektetésén így 3 millió dollár árfolyamnyereséget könyvelhetett el.

Sokol lemondásakor kifejezetten kerülte mind ő, mind Buffett azt, hogy a visszavonulást kapcsolatba hozzák a Lubrizol-ügylettel. Sokol elmondása szerint ugyanis ő szóban többször is említette Buffettnek, hogy rendelkezik részvényekkel a felvásárlandó cégben.

Az audit bizottság szerint Sokol nemcsak a cég üzleti etikai normái ellen vétett, hanem megszegte a bennfentes kereskedéssel kapcsolatos céges előírásokat is.