A brit statisztikai hivatal (ONS) kedden azt közölte, hogy a március végével záródott három hónapban átlagosan 3,8 százalék volt az állástalanok aránya. Ez az 1974 végével zárult három hónap óta a legalacsonyabb szint.

Az idén februárral záródott három hónapban a munkanélküliségi ráta magasabb, 3,9 százalék volt. A március végével zárult három hónapban a munkanélküliek száma 65 ezerrel, több mint két éve a legnagyobb mértékben zsugorodott. Az idei első negyedévben a foglalkoztatottak száma 99 ezerrel nőtt, a szakértők 135 ezres bővülést vártak.

A március végével zárult három hónapban a bérnövekedés - a bónuszokat is figyelembe véve - 3,2 százalékra lassult éves összevetésben a február végéig tartó három hónapban mért 3,5 százalékról, és kisebb volt a szakértők által várt 3,4 százaléknál.

Ugyancsak a brit statisztikai hivatal adatai szerint két negyedév csökkenés után az idei első három hónapban már nőtt, 58 ezerrel bővült az Európai Unióból származó munkavállalók száma a tavalyi első negyedévhez képest.