A legnagyobb brit közvélemény-kutató cég, a YouGov vizsgálata kimutatta, hogy ha "holnap" parlamenti választásokat tartanának Nagy-Britanniában, a választók 40 százaléka a konzervatívokra voksolna, és csak 28 százalék adná szavazatát a legnagyobb ellenzéki erőre, a Munkáspártra. A Konzervatív Párt április végén még 3 százalékpontos hátrányban volt a Labour mögött, azóta kialakult népszerűségi előnye viszont a legnagyobb a tavaly májusi parlamenti választások óta. A Munkáspárt támogatottsága az azt megelőző, 2010-es választások óta nem volt ilyen alacsony.

A két párt vezetője között még kirívóbb a népszerűségi különbség. Arra a kérdésre, hogy Theresa May vagy Jeremy Corbyn, a Munkáspárt vezetője lenne-e a legalkalmasabb a miniszterelnöki feladatok ellátására, a válaszadók 52 százaléka nevezte meg Theresa Mayt, és mindössze 18 százalék Jeremy Corbynt. Az átlagon belül a Munkáspárt szavazóinak 29 százaléka is Theresa Mayt látja szívesebben a Downing Street-i miniszterelnöki hivatalban Corbyn helyett.

Theresa May, aki korábban belügyminiszter volt, éppen két hete váltotta David Cameront a miniszterelnöki tisztségben. Cameron azért mondott le, mert a brit EU-tagságról tartott júniusi népszavazáson a választók többsége a kilépésre voksolt. Cameron a bennmaradásért kampányolt, és a kormány hivatalos ajánlása is az volt, hogy Nagy-Britannia maradjon az Európai Unió tagja.