Csehországba visszatérnek a nagy külföldi filmprodukciós irodák, amelyek a bőséges állami támogatást kihasználva szívesen forgatnak az ottani stúdiókban - adta hírül a Radio Praha. A produkciók elcsábításáért nagy versenyt vív Prága és Budapest, mindkét kormány jó üzletet lát filmstúdiók üzemeltetésében.

A koronavírus-járvány kezdetén, azaz több mint egy éve megszűnt ezt a szolgáltatásexport, ám úgy tűnik, idén nyáron eljött az ideje az újrakezdésnek. Az egyik projekt, amelyet a cseheknél forgatnak, a Netflix produkciója lesz, mégpedig a The Gray Man című film forgatása, amit júliusban kezdenek Prágában - derül ki a cseh filmalap közösségi oldalán megjelent hírből.

A kémkedési thriller főszereplői az egyebek mellett A szárnyas fejvadász 2049-ből ismert Ryan Cosling és az Amerika kapitány szerepét is eljátszó Chris Evans lesznek, a társrendezők Joe és Anhony Russo. További hollywoodi sztár, aki mostanában Csehországban forgat, Adam Sandler, aki a Spaceman of Bohemia című moziban tűnik majd fel.